Superlife Colon Care + 速伯乐常固好+ (SCC+)

SCC 是一种富含大自然最佳成分的混合物,可维持健康的结肠和消化系统。 强大的配方有助于清洁有害毒素和杂质,并为身体提供必需的营养,以确保最佳健康.

大自然赐予健康结肠和消 化系统的礼物

关于结肠

结肠健康是过去以低调讨论的话题。 人们很少相互讨论,或者更确切地说,他们只与医生讨论。 然而,今天,人们普遍讨论结肠健康,谢天谢地。 结肠也称为大肠。 它是一个连接到小肠的大管状结构。 它的长度接近六英尺,形状像一个倒 U。它被称为大肠是有充分理由的——它的宽度是小肠的两倍或三倍,这一特点使它能够有效地处理末端 消化和废物清除的过程。

 • Fagositosis terhadap bakteria dan penyerang lainnya oleh sel darah putih dan sel pada sistem jaringan makrofag,
 • Pemusnahan organisma oleh rembesan asid pada perut dan enzim pencernaan.
 • Daya tahan kulit terhadap pencerobohan/ invasi organisma.
 • Senyawa kimia tertentu dalam darah yang melekat pada organisme asing atau toksin dan menghancurkannya.

他们之中有一些是:

 1. lisozim, polisakarida mukolitik yang menyerang bakteria dan membuatnya terlarut;
 2. polipeptida dasar yang bertindak balas dengan bakteri gram positif tertentu dan menginaktifkannya;
  (3) kompleks pelengkap yang akan dijelaskan kemudian adalah sistem terdiri dari kira-kira 20 protein yang dapat aktif dengan berbagai cara untuk memusnahkan bakteria; dan
 3. limfosit pembunuh semula jadi yang dapat mengesan dan memusnahkan sel-sel asing dan sel tumor

Kekebalan semula jadi ini menjadikan tubuh manusia mempunyai daya tahan terhadap penyakit seperti beberapa jangkitan virus pada haiwan, kolera babi, wabak lembu, dan ‘Canine Distemper Virus’ (CDV) iaitu virus pembawa maut – penyakit virus yang membunuh sebilangan besar anjing yang menderita penyakit berkenaan. Sebaliknya, banyak haiwan tahan atau kebal terhadap banyak penyakit manusia, seperti poliomielitis, gondok (pembesaran kelenjar tiroid), kolera manusia, campak, dan sifilis yang sangat berbahaya atau bahkan membunuh manusia.

Diperoleh (Kekebalan Adaptif)

Sebagai tambahan kepada imuniti bawaan semula jadi, tubuh manusia mempunyai kemampuan untuk mengembangkan imuniti spesifik yang sangat kuat terhadap agen penyerang manusia yang bersifat mematikan seperti bakteria, virus dan racun bahkan tisu asing dari haiwan lain. Keupayaan ini dipanggil imuniti yang diperoleh atau adaptif. Kekebalan yang diperoleh dikembangkan oleh sistem imun khas yang membentuk antibodi dan / atau limfosit aktif yang menyerang dan memusnahkan organisma atau toksin yang menyerang.

Kekebalan yang diperoleh biasanya mampu memberikan tahap perlindungan yang kuat kepada tubuh. Sebagai contoh toksin tertentu seperti toksin botulinum atau toksin tetanus dapat dilindungi daripadanya dengan penggunaan dos setinggi 100,000 kali ganda dari jumlah yang akan mematikannya tanpa kekebalan. Atas sebab inilah proses rawatan yang dikenali sebagai imunisasi sangat penting dalam melindungi manusia daripada penyakit dan toksin.

Jenis Imuniti Adaptif (Yang Diperoleh) – Humoral Dan Pembaikan

Tubuh manusia menghasilkan dua jenis imuniti yang diperoleh iaitu kekebalan Humoral atau imuniti sel-B (kerana limfosit B menghasilkan antibodi) dan imuniti sel yang dimediasi atau imuniti sel-T (kerana limfosit yang diaktifkan adalah limfosit T.). Pada jenis pertama, sel yang dirangsang akan membentuk antibodi yang terdiri daripada molekul globulin dalam plasma darah yang mampu menyerang agen penyerang atau perosak.

Pada jenis kedua, imuniti yang diperoleh dicapai melalui pembentukan sejumlah besar limfosit T yang diaktifkan dan dihasilkan oleh nodus limfa untuk memusnahkan mana-mana agen asing. Seterusnya kita akan melihat bahawa kedua-dua antibodi dan limfosit yang diaktifkan terbentuk dalam tisu limfoid badan.

Kedua – Dua Jenis Imuniti Yang Diperlukan Mengandungi Antigen

Oleh kerana imuniti yang diperoleh tidak berkembang sehingga pencerobohan organisma asing atau toksin berlaku, ini jelas menunjukkan badan mempunyai beberapa mekanisme untuk mengenali pencerobohan ini. Setiap toksin atau setiap jenis organisma kebiasaannya mengandungi satu atau lebih sebatian kimia khusus yang berbeza dari sebatian yang lain. Secara amnya, ini adalah protein atau polisakarida besar dan menjadi permulaan kepada imuniti yang diperoleh. Bahan ini dipanggil antigen (generasi antibodi).

Agar zat menjadi antigenik, ia biasanya mempunyai berat molekul setinggi 8000 atau lebih besar. Selanjutnya, proses antigenisitas bergantung kepada kumpulan molekul berulang yang disebut epitop pada permukaan molekul besar. Faktor ini juga menjelaskan mengapa protein dan polisakarida besar hampir selalu bersifat antigenik, kerana kedua-dua bahan ini mempunyai ciri stereo-kimia ini.

Limfosit Bertanggungjawab Untuk Penghasilan Imuniti

Imuniti yang diperoleh merupakan hasil daripada produk limfosit badan. Dalam keadaan di mana orang mempunyai kekurangan genetik limfosit atau limfositnya telah dimusnahkan oleh radiasi atau bahan kimia, tidak ada imuniti yang diperoleh dapat berkembang. Bayi yang dilahirkan dengan penyakit ini akan mati dalam beberapa hari selepas kelahiran disebabkan oleh jangkitan bakteria kecuali jika mereka dirawat dengan tindakan berani. Oleh itu, jelas bahawa limfosit penting untuk kelangsungan hidup manusia.

Limfosit bukan hanya terdapat di nodus limfa, tetapi juga terdapat di tisu limfoid khas seperti limpa, kawasan sub-mukosa saluran gastrointestinal, timus, dan sumsum tulang. Tisu limfoid merupakan sebahagian daripada sistem pertahanan badan untuk memintas organisma atau toksin yang menyerang sebelum merebak dengan lebih luas.

Dalam kebanyakan keadaan, agen penyerang mula memasuki cecair tisu dan kemudian dibawa oleh saluran limfa ke nodus limfa atau tisu limfoid lain. Contohnya, tisu limfoid dinding gastrointestinal akan segera terkena atau terdedah antigen yang menyerang usus. Tisu limfoid tekak dan faring (amandel dan adenoid) terletak dengan baik untuk memintas antigen yang masuk melalui saluran pernafasan atas. Tisu limfoid di kelenjar nodus limfa terdedah kepada antigen yang menyerang tisu perifer badan. Tisu limfoid limpa, timus, dan sumsum tulang memainkan peranan khusus memintas agen antigenik yang berjaya mencapai peredaran darah.

Alergi Dan Hipersensitiviti

Pada ketika ini, adalah penting untuk mengenalpasti kesan sampingan negatif imuniti; iaitu perkembangan yang wujud dalam beberapa keadaan, alergi atau hipersensitiviti imun. Terdapat beberapa jenis alahan dan hipersensitiviti antaranya hanya berlaku pada orang yang mempunyai kecenderungan alergi tertentu.

Tindak balas alergi (alahan) jenis tertunda disebabkan oleh sel T yang diaktifkan dan bukan oleh antibodi. Sebagai contohnya racun ivy (tanaman), racun itu sendiri tidak menyebabkan banyak kerosakan pada tisu. Walau bagaimanapun, setelah pendedahan berulang, ia menyumbang kepada pembentukan sel T sitotoksik. Oleh itu, setelah terdedah kepada toksin racun dalam racun ivy dalam tempoh masa sehari atau lebih, sel T yang diaktifkan meresap dari sistem peredaran darah dalam jumlah besar ke dalam kulit untuk bertindak balas terhadap toksin racun dalam racun ivy. Pada masa yang sama, sel-sel T ini menimbulkan respon imun yang dimediasi sel.

Memandangkan jenis imun ini menyebabkan pelepasan banyak bahan toksik dari sel T yang diaktifkan serta pencerobohan tisu yang banyak oleh makrofag bersama dengan kesannya yang seterusnya, seseorang dapat memahami dengan baik bahawa akibat dari beberapa tidak balas alergi jenis tertunda ini boleh menyebabkan kerosakan tisu yang serius. Kerosakan biasanya terjadi di kawasan tisu di mana antigen penghasut hadir seperti pada kulit jika terdapat racun ivy atau di paru-paru sehingga menyebabkan edema paru atau serangan asma sekiranya terdapat beberapa antigen yang dibawa udara.

Sesetengah orang mempunyai kecenderungan untuk alergi. Alergi jenis ini disebut alergi atopik kerana disebabkan oleh tindak balas sistem imun yang tidak biasa dengan keadaan tertentu. Kecenderungan alergi diturunkan secara genetik dari ibu bapa ke anak dan dicirikan oleh kehadiran sejumlah besar antibodi IgE dalam darah. Antibodi ini dipanggil reagen atau antibodi sensitif untuk membezakannya dengan antibodi IgG yang lebih biasa. Apabila alergen (ditakrifkan sebagai antigen yang bertindak balas secara khusus dengan jenis antibodi IgE reagin tertentu) memasuki tubuh, reaksi alergen-reagin berlaku dan reaksi alergi seterusnya berlaku.

Aumentando O Sistema Imunológico

Sistem imun tubuh yang berfungsi dengan baik amat penting untuk kesejahteraan kesihatan kita. Oleh itu, langkah untuk meningkatkan sistem imun tubuh perlu diutamakan dan diambil serius. Sistem imun tubuh melakukan tugas luar biasa untuk mempertahankan kita terhadap patogen dan mikro-organisma lain yang menyebabkan penyakit. Walau bagaimanapun, kadang kala apabila sistem imun tubuh lemah, ia gagal menjalankan tugasnya dengan betul. Apabila ini berlaku, walaupun kuman terkecil dan paling lemah menceroboh tubuh, ia boleh mengundang penyakit. Adakah mungkin untuk campur tangan dalam proses ini dan membantu meningkatkan sistem imun? Ya tepat sekali! Terdapat banyak cara untuk melakukan ini.

Memikirkan bagaimana anda dapat meningkatkan imuniti anda sangat menyeronokkan tetapi kemampuan untuk melakukannya terbukti sukar difahami atas sebab tertentu. Sistem imun adalah sistem yang kompleks. Ia adalah organisasi yang kompleks dari pelbagai organ yang semuanya bekerjasama untuk melindungi tubuh – ia bukan satu entiti. Untuk berfungsi dengan baik terdapat keperluan untuk mewujudkan keseimbangan dan keharmonian. Penyelidik masih mengkaji selok-belok dan saling kaitan tindakbalas imun.

Buat masa ini, tiada kaitan yang terbukti secara saintifik antara gaya hidup dan fungsi imun yang dipertingkatkan. Namun, ini tidak bermaksud bahawa sebarang kajian mengenai kemungkinan hubungan antara kesan gaya hidup pada sistem imun harus ditolak. Gaya hidup seperti diet, senaman, usia, tekanan psikologi, dan faktor lain yang mempengaruhi tindak balas imun masih lagi diterokai dalam kajian. Walaupun begitu, cara yang baik untuk meningkatkan kemampuan sistem imun anda adalah melalui cara hidup sihat secara umum. Satu-satunya langkah terbaik yang boleh anda lakukan untuk menjaga sistem imun tubuh anda dengan kuat dan sihat mengikuti garis panduan kesihatan umum. Setiap bahagian badan anda termasuk sistem imun tubuh anda, berfungsi lebih baik ketika dilindungi

 •  Tidak merokok
 •  Makan makanan yang kaya dengan sayur-sayuran dan buah-buahan
 • Senaman secara berkala
 • Mengekalkan berat badan yang sihat
 • Mengawal pengambilan alkohol
 • Tidur yang mencukupi
 • Mengambil langkah untuk mengelakkan jangkitan seperti mencuci tangan dan memasak daging dengan betul sebelum dimakan. bukti sukar difahami atas sebab tertentu. Sistem imun adalah sistem yang kompleks. Ia adalah organisasi yang kompleks dari pelbagai organ yang semuanya bekerjasama untuk melindungi tubuh – ia bukan satu entiti. Untuk berfungsi dengan baik terdapat keperluan untuk mewujudkan keseimbangan dan keharmonian. Penyelidik masih mengkaji selok-belok dan saling kaitan tindakbalas imun.

Menurut laman web Harvard University:

“Banyak produk di rak kedai dikatakan dapat meningkatkan atau menyokong imun. Tetapi konsep meningkatkan imuniti sebenarnya tidak masuk akal secara saintifik. Sebenarnya, meningkatkan jumlah sel di dalam badan anda – sel-sel imun atau yang lain tidak semestinya perkara yang baik. Sebagai contoh, atlet yang terlibat dalam doping darah – mengepam darah ke dalam sistem mereka untuk meningkatkan jumlah sel darah dan meningkatkan prestasi mereka – meningkatkan risiko strok.

Percubaan untuk meningkatkan sel-sel sistem imun anda sangat rumit kerana terdapat banyak jenis sel dalam sistem imun tubuh yang bertindak balas terhadap begitu banyak mikroba melalui pelbagai cara. Sel mana yang harus anda tingkatkan? Dan ke nombor berapa? Di sinilah SuperLife Immune Care (SIC) boleh membantu. Anda harus ingat bahawa badan anda terus menghasilkan sel-sel imun. Untuk tahap tertentu, ia menghasilkan lebih banyak daripada yang mungkin digunakan. Sel-sel tambahan memusnahkan diri melalui proses yang disebut apoptosis – proses semula jadi kematian sel. SuperLife Immune Care (SIC) dibuat dengan memainkan peranannya untuk mengetahui berapa banyak sel atau campuran sel terbaik apa yang diperlukan oleh sistem imun untuk berfungsi pada tahap optimum.

SIC 产品成分

SIC 由以下成分制成:

Wildlife Afa

Merunggai/Kelor

叶绿素

Q10 的活性成分

瓜拉那提取物的活性成分

复合维生素 B 的活性成分

蓝莓

黑加仑

覆盆子

越橘

Superlife Immune Care 公式

SuperLife Immune Care mampu meningkatkan sistem ketahanan badan anda dengan gabungan bahan seperti phycocyanin, Wild AFA, ekstrak Snow Algae, ekstrak Spirulina, astaxanthin, fiber chicory, moringa, klorofil, koenzim Q10, ekstrak guarana, vitamin B komplex dan beri beri (blueberry, blackcurrant, raspberry dan lingonberry). Nutrien ini memberi sokongan diet untuk fungsi normal sistem imun yang sihat.

Anda akan mula melihat perbezaan imuniti dan ketahanan terhadap penyakit anda sebaik sahaja mula menggunakan SuperLife Immune Care.

Super-Life Immune Care mempunyai formula terdiri daripada bahan-bahan penting yang akan memberikan penjagaan usus terbaik yang diperlukannya. Berikut adalah gambaran umum mengenai ramuan penting yang membentuk produk kami dan faedah kesihatan yang telah diakui.

Wildlife Afa

Komponen Wildlife AFA dari SuperLife Immune Care adalah cyanobacteria Aphanizomenon flos-aquae (alga biru-hijau air tawar) liar di mana seluruh sel mengandungi pelbagai nutrien penting. Nutrien ini termasuk protein berkualiti tinggi dan pelbagai vitamin serta mineral. Wild AFA juga mengandungi molekul bioaktif, polisakarida penting, unik, karotenoid, dan feniletilamina. Wildlife AFA kaya dengan nutrien sehingga berfungsi sebagai makanan tambahan yang sangat baik.

 

Faedah kesihatan Wildlife AFA termasuk:

 • Mengandungi polisakarida unik yang menyokong sistem imun.
 • Mengandungi phenylethylamine yang membantu meningkatkan perasaan gembira dan sejahtera.
 • Kaya dengan antioksidan, ia memberikan perlindungan terhadap radikal bebas.
 • Mengandungi fitonutrien, asid amino, PUFA dan mineral surih.

 

AFA diperbuat dari protein lembut mudah dicerna oleh bakteria dalam usus kita. Hidupan liar AFA mengandungi kira-kira 60 peratus protein. 18 asid amino terdapat dalam Wildlife AFA. Protein dan asid amino dalam AFA wujud dalam bentuk peptida asid amino dan juga sebagai glikoprotein yang mudah diserap. Oleh itu, ia senang dicerna dan dimakan. Selain itu, neurotransmitter untuk kesihatan otak dapat dihasilkan dari protein AFA dengan lebih mudah dan cepat kerana ia mudah mencerna.

AFA membantu meningkatkan jumlah darah. Ia kaya dengan kandungan klorofil yang sangat penting dalam pembentukan darah kerana adanya cincin pirol di dalamnya. Cincin pirol ini sangat serupa dengan yang terdapat pada hemoglobin. Klorofil membantu mencegah leukemia, kanser kulit, hati dan kanser yang lain. Ia juga membantu menghilangkan bau usus. Bahan ini menjadi bahagian utama dalam SuperLife Immune Care, anda akan mendapat banyak manfaat daripada bahan penting ini.

Merunggai / Kelor

Moringa oleifera (kelor atau merunggai) adalah tumbuhan yang terkenal dengan antioksidan yang sihat dan campuran sebatian tumbuhan bioaktif. Kelor mengurangkan keradangan di dalam badan dengan menghasilkan bahan anti-radang. Penyelidikan telah membuktikan bahawa isothiocyanates (terdapat pada daun kelor, biji dan biji) sangat membantu dalam mencegah keradangan. Minyak biji kelor mempunyai kesan yang baik pada rambut kerana mengandung antioksidan yang melawan radikal bebas. Kelor kaya dengan protein dan unsur penghidratan lain yang meningkatkan pembaikan sel kulit. Minyak biji kelor boleh digunakan untuk merawat jangkitan dan luka kulit tertentu. Sifat anti-radang kelor mengurangkan edema dan pembengkakan kaki. Ia juga mengandungi banyak unsur detoksifikasi yang mampu mencegah kerosakan hati disebabkan oleh racun dan alkohol.

Ekstrak kelor mengurangkan tekanan oksidatif dan dengan itu ia dapat mencegah perkembangan barah. Ia juga mengandungi niazimicin yang menyekat proses karsinogenesis. Sebatian ini juga mengurangkan penebalan saluran darah yang berlaku susulan pertambahan usia sehingga mengurangkan tekanan darah. Ekstrak kelor dapat digunakan untuk menyembuhkan sembelit, gastritis, dan kolitis ulseratif. Ia mempunyai sifat antibakteria yang dapat menyekat pertumbuhan pelbagai bakteria usus. Ekstrak kelor sangat membantu dalam merawat jangkitan usus tertentu yang disebabkan oleh Salmonella dan E. coli. Daun kelor kaya dengan kalsium dan fosfor yang dapat menguatkan tulang dan gigi. Ia juga digunakan untuk merawat radang sendi dan jangkitan tulang.

Kelor membantu mengurangkan glukosa dalam darah dan sangat membantu pesakit diabetes kronik. Menurut satu penyelidikan membabitkan 30 peserta, pengambilan tujuh gram serbuk daun kelor setiap hari selama tiga bulan telah menurunkan kadar gula darah puasa sebanyak 13.5%. Ekstrak kelor mengandungi sebilangan besar antioksidan yang membantu dalam detoksifikasi buah pinggang dan mengurangkan risiko pembentukan batu karang. Ia juga bermanfaat dalam menurunkan kolesterol dalam darah.

叶绿素

Klorofil atau zat hijau merupakan pigmen fotosintesis yang boleh dijumpai dalam kebanyakan tumbuhan yang mana fungsinya untuk menyerap cahaya dari matahari. Sebagai bahan penting dalam SIC, ia mempunyai banyak vitamin, antioksidan dan mineral yang membantu dalam penjagaan kesihatan seseorang. Klorofil mempunyai sifat anti-radang dan anti-bakteria. Klorofil telah digunakan dalam rawatan jerawat ringan hingga sederhana.

Klorofil cair boleh menyebabkan peningkatan pengeluaran sel darah merah. Ia sangat membantu pesakit talasemia. Satu kajian menunjukkan bahawa pengambilan rumput gandum (yang mengandungi sekitar 70 persen klorofil) oleh pesakit talasemia telah menyebabkan penurunan keperluan untuk melakukan transfusi darah berulang.

Klorofil juga dapat mengurangkan keadaan hepatik dan penyakit dalam perut. Ia juga dapat mengurangkan berat badan. Penyelidikan menunjukkan bahawa kesan yang baik ini disebabkan oleh penurunan kolesterol.

Q10 的活性成分

Koenzim Q10 adalah sebatian khas yang membantu menghasilkan tenaga dalam sel-sel badan. Ia dapat dihasilkan secara semula jadi oleh tubuh tetapi penghasilannya berkurang seiring bertambahnya usia. Bagaimanapun, SIC terbukti sebagai ramuan makanan tambahan penting yang memberikan faedah besar kepada kesihatan. CoQ10 sangat membantu dalam menjaga kesihatan kardiovaskular. Gangguan jantung tertentu seperti kegagalan jantung kongestif pada pesakit berusia dapat dicegah dengan CoQ10. CoQ10 menghasilkan banyak antioksidan yang melindungi kulit dari pencemaran, sinar UV dan alergen tertentu. Ia juga dapat mencegah barah kulit.

Menurut American Academy of Neurology, CoQ10 dapat mencegah migrain. CoQ10 memastikan mitokondria dalam sel tetap sihat sehingga memberikan tenaga yang cukup kepada sel. Penyelidikan menunjukkan bahawa CoQ10 juga dapat mengurangkan kelemahan otot yang disebabkan oleh statin. Ia mengurangkan gejala keletihan kronik dan kekejangan otot. Ia juga membantu menurunkan kadar kolesterol dalam darah. Penyelidikan juga menunjukkan bahawa CoQ10 dapat meningkatkan kualiti, aktiviti dan konsentrasi sperma. Pemusnahan sperma dicegah oleh sifat anti-oksidan CoQ10.

CoQ10 juga didapati bermanfaat pada pesakit diabetes. CoQ10 meningkatkan kepekaan insulin dan mengawal tahap gula dalam darah. Kajian dilakukan pada pesakit diabetes jenis 2 yang mengambil suplemen dengan CoQ10 selama 12 minggu. Tahap glukosa darah dan Hb1AC keduanya berkurang dengan ketara. CoQ10 juga dikatakan mengurangkan risiko diabetes dengan mengurangkan kegemukan kerana fungsinya membantu memecahkan lemak berlebihan di dalam badan.

瓜拉那提取物的活性成分

Guarana adalah tumbuhan Brazil dengan nama saintifik Paullinia cupana. Ia mengandungi kafein, teofilin dan teobromin yang dianggap sebagai perangsang yang kuat. Guarana memiliki sebilangan besar antioksidan seperti tanin dan katekin.

Guarana adalah perangsang kuat yang membantu membakar kalori kerana terdapat kafein dan perangsang metabolik yang lain. Ia juga meningkatkan metabolisme lemak dalam badan dan dapat membantu individu yang gemuk menurunkan berat badan. Dalam kajian selama 8 minggu membabitkan 67 peserta, pengambilan guarana menyebabkan penurunan berat badan dan penurunan lilitan pinggang.Guarana juga dapat meningkatkan daya ingatan, kognisi dan tumpuan. Dalam kajian selama enam hari membabitkan 26 orang, pengambilan guarana meningkatkan prestasi memori sekunder dan meningkatkan penumpuan. Kesan bermanfaat Guarana terhadap kesihatan mental adalah ia mengandungi saponin dan tanin yang agak tinggi.

Guarana mengandungi anti-oksidan seperti catechin dan epicatechin yang dapat menyekat karsinogenesis. Sifat antioksidan ini mungkin berkaitan dengan kepekatan tanin yang tinggi dalam biji. Guarana dapat menyekat pertumbuhan sel barah di usus besar dan payudara. Ia juga diketahui dapat mengurangkan keletihan dan kemurungan pada pesakit barah. Guarana yang digunakan dalam SIC juga dikaitkan dengan peningkatan prestasi fizikal kerana mengurangkan kelemahan otot, kekejangan dan keletihan otot.

Ekstrak Guarana mempunyai sifat antimikroba dan antioksidan yang sangat bermanfaat untuk penjagaan kulit. Guarana dapat digunakan untuk merawat selulitis kerana kandungan alkaloidnya yang tinggi terutamanya kafein. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa ekstrak guarana meningkatkan pengeluaran kolagen yang mengurangkan kekenduran pipi dan kedutan bawah mata. Ekstrak Guarana juga diketahui menyebabkan kematian sel seperti E. Coli iaitu bakteria yang menyebabkan jangkitan usus. Ia juga dapat mengatasi keradangan dan toksin yang dihasilkan oleh E. coli. Ia juga dapat menyebabkan mutasi maut pada bakteria Salmonella typhimurium sehingga mencegah jangkitan tifoid.

Ekstrak Guarana bermanfaat dalam menjaga kesihatan kardiovaskular. Ia dapat mengelakkan pengagregatan platelet yang mana ia dapat menyekat penggumpalan sel darah merah. Guarana mencegah pengerasan arteri pada pesakit berusia sehingga mengurangkan risiko hipertensi dan strok. Ia juga dapat menyekat pengumpulan lemak pada saluran darah. Ia juga dapat mengurangkan kegemukan, sindrom metabolik, pendarahan usus yang berkaitan dengan hipertensi dan sindrom iritasi usus.

复合维生素 B 的活性成分

SIC kaya dengan sumber Vitamin B. Vitamin B komplex terdiri daripada lapan vitamin B.

Vitamin B1 membantu tubuh menghasilkan tenaga dengan menggunakan karbohidrat. Ia juga sangat penting untuk otak, otot, dan sistem saraf yang sihat. Ia memainkan peranan penting dalam pertumbuhan dan perkembangan organ tubuh. Vitamin B2 membantu dalam penukaran Vitamin B6 menjadi bentuk yang boleh digunakan. Ini adalah vitamin larut air yang membantu merangsang pengeluaran sel darah merah di sumsum tulang.

 Ia sangat penting untuk kesihatan mata dan juga melindungi glutathione yang merupakan antioksidan kuat pada mata. Niacin penting untuk penukaran makanan menjadi tenaga dengan cekap. Ia juga memainkan peranan penting dalam memperbaiki DNA dalam sel. Vitamin B3 juga terkenal untuk merangsang pengeluaran hormon seks dan stres.

Vitamin B5 juga merupakan vitamin penting yang membantu tubuh dalam menghasilkan hormon seks dan tekanan. Ia juga merangsang pengeluaran sel darah merah dan kolesterol. Vitamin B6 penting untuk metabolisme protein dan karbohidrat. Ia membantu dalam pembentukan hemoglobin dan neurotransmit. Ia juga dapat menaikkan mood seseorang. Pyridoxine juga meningkatkan imuniti dan menyokong perkembangan otak.

Biotin juga dikenali sebagai Vitamin B7 membantu metabolisme lemak dan karbohidrat. Ia bermanfaat untuk kesihatan tulang dan rambut. Vitamin B9 (Asid Folik) membantu pengeluaran sel darah merah. Ia juga memainkan peranan penting dalam pembentukan DNA dalam sel. Asid folik penting dalam kehamilan kerana dapat mengurangkan risiko spina bifida (kecacatan tulang belakang) pada bayi. Vitamin B12 (Cobalamin) bermanfaat untuk sistem saraf yang sihat kerana membantu mencegah penyakit Alzheimer. Ia juga membantu pengeluaran sel darah merah dan DNA. Vitamin B12 memainkan peranan penting dalam metabolisme protein.

Campuran beri

Pelbagai campuran buah beri menjadi sebahagian daripada formula SuperLife Immune Care. Ini termasuk blueberry, blackcurrant, raspberry dan lingonberry.

Beri terkenal dengan sumber antioksidan yang sangat baik yang membantu meningkatkan sistem imun dan melindungi tubuh daripada keradangan kerana melawan kerosakan radikal bebas. Beri diberi nilai ORAC yang tinggi yang menunjukkan kemampuan luar biasa untuk melawan tekanan oksidatif. Buah beri ini juga mengandungi vitamin C dan A iaitu dua nutrien yang penting untuk membina imuniti. Beri mengandungi sebatian polisakarida dan glikokonjugat yang merangsang aktiviti imunomodulasi, antioksidan, bioaktif antitumor di hati, organ pembiakan dan otak.

蓝莓

Blueberry adalah buah yang dikenali dengan nama saintifiknya Cyanococcus. Sebagai sebahagian daripada SIC, ia memainkan peranan penting dalam memberikan banyak manfaat kesihatan. Blueberry mempunyai sifat antioksidan yang kuat. Antioksidan ini bermanfaat dalam meningkatkan imuniti dan memerangi penyakit maut. Antioksidan dan mineral utama yang banyak terdapat dalam blueberry adalah antosianin, vitamin C, zat besi dan tembaga.

Blueberry juga kaya serat yang mencegah sembelit dan meningkatkan pencernaan. Blueberry sarat dengan Vitamin C yang menghalang kerosakan kulit yang disebabkan oleh pencemaran dan sinar UV. Blueberry kaya dengan sumber kalsium, zat besi, fosforus, magnesium dan vitamin K. Vitamin dan mineral ini berperanan penting dalam menguatkan tulang. Pengambilan blueberry setiap hari melalui pengambilan SIC dapat membantu penjagaan tulang anda supaya kuat dan sihat.

Pengambilan blueberry juga dikaitkan dengan penurunan tekanan darah. Ia dapat melindungi daripada gangguan jantung tertentu seperti kegagalan jantung kronik. Satu kajian menunjukkan bahawa antioksidan dalam blueberry cenderung mengumpulkan di kawasan otak yang penting untuk kecerdasan. Penyelidikan juga menunjukkan bahawa penggunaan blueberry dikaitkan dengan peningkatan memori dan fungsi kognitif. Makan blueberry menurunkan risiko serangan jantung. Ini disebabkan oleh adanya antioksidan yang disebut antosianin.

黑加仑

Blackcurrant secara saintifiknya dikenali sebagai Ribes nigrum. Ia kaya dengan antosianin, zat polifenolik, antioksidan, vitamin C dan asid gamma-linolenat (GLA).

Blackcurrant mempunyai nilai indeks glisemik yang sangat rendah. Ini disebabkan oleh fakta bahawa gula dari blackcurrant perlahan-lahan diserap ke dalam aliran darah. Ini mengelakkan keinginan terhadap gula dan perubahan mood.

Blackcurrant juga dapat menurunkan kadar glukosa darah puasa dalam darah. Ia dianggap sebagai sumber Vitamin C yang kaya dan bertindak sebagai antioksidan yang kuat. Ia memerangi agen berjangkit dan mengurangkan radikal bebas di dalam badan. Blackcurrant sangat bermanfaat untuk menjaga kesihatan rambut dan kulit. Vitamin C membantu pengeluaran dan pemeliharaan kolagen yang berperanan penting dalam penjagaan kulit dan mencegah penuaan.

Blackcurrant dapat membantu pengeluaran sel darah merah. Tembaga dan besi memainkan peranan penting dalam eritropoiesis. Blackcurrant juga dapat mengurangkan masalah tidur. Kandungan magnesium yang tinggi dalam blackcurrant menjamin kualiti tidur. Blackcurrant juga membantu dalam mengatur metabolisme tubuh dan mencegah apnea tidur. Ia dapat meningkatkan fungsi sistem pencernaan. Blackcurrant mempunyai kandungan serat makanan yang tinggi. Ia mencegah sembelit dan menurunkan kolesterol dalam darah.

覆盆子

Raspberry adalah buah menakjubkan yang secara saintifiknya dikenali sebagai Rubus idaeus. Ini adalah salah satu daripada ramuan SIC yang istimewa.

Raspberry sarat dengan antioksidan yang kuat seperti asid ellagic. Ia memainkan peranan penting dalam mengurangkan tekanan oksidatif, mengurangkan keradangan dan menghentikan proses karsinogenesis. Ia juga mempunyai kesan perlindungan terhadap kanser mulut, prostat dan payudara. 

Kandungan potasium yang tinggi dalam buah beri membantu mengawal tekanan darah dan menjaga kesihatan kardiovaskular yang baik. Kehadiran mangan, tembaga dan zat besi dalam raspberry membantu dalam sintesis sel darah merah. Penyelidikan juga menunjukkan peranan raspberry dalam meningkatkan kesuburan pada lelaki dan wanita. Antioksidan dalam raspberry membantu meningkatkan kualiti dan kepekatan sperma. Risiko keguguran juga berkurang dengan peningkatan pengambilan raspberi. Mengonsumsi buah beri boleh melindungi daripada kerosakan otak dan demensia. Ia dilakukan dengan mengurangkan tekanan melalui antioksidan beri. Raspberry kaya flavonoid yang diketahui dapat meningkatkan kognisi.

Raspberi kaya dengan sumber Vitamin C yang membantu memperbaiki tisu kulit yang rosak. Ia meningkatkan daya tahan tubuh secara umum yang membantu memerangi jangkitan. Vitamin C dan antioksidan lain membantu membersihkan sel darah. Penyelidikan menunjukkan bahawa antioksidan dalam raspberry juga dapat mengurangkan kesan penuaan seperti kedutan dan bintik-bintik gelap. Antioksidan kuat seperti Vitamin C, Vitamin A dan fenol dalam raspberry melindungi mata daripada mengering dan melindungi selaput mata yang sensitif. Asid elagik juga diketahui berperanan penting dalam penglihatan yang sihat. Raspberry rendah lemak tetapi tinggi serat makanan. Ini membantu mengurangkan berat badan berlebihan. Kandungan kalium yang tinggi melindungi tubuh daripada dehidrasi.

越橘

Lingonberry secara saintifiknya dikenali sebagai Vaccinium Vitis-idaea. Ia menjadi bahagian penting dalam SIC kerana memberikan banyak manfaat kesihatan. Lingonberry yang digunakan dalam SIC membantu merangsang pengeluaran darah putih dan melindungi dari pelbagai jangkitan dan bakteria. Ia mengandungi pelbagai bahan anti-radang dan antioksidan yang mencegah arthritis, gout dan sindrom iritasi usus (IBS). Ekstrak Lingonberry mengurangkan risiko kecederaan buah pinggang akut yang disebabkan oleh iskemia.

Penyelidikan menunjukkan lingonberry mempunyai kesan perlindungan hebat terhadap karsinoma sel skuamosa pada lidah. Ekstrak ini juga bermanfaat dalam mencegah barah serviks (pangkal rahim) dan payudara. Sifat antibakteria lingonberry menangkis jangkitan mulut yang berbahaya. Penyakit halitosis (nafas berbau) dan gusi juga dapat dihilangkan dengan penggunaan lingonberry yang berpanjangan. Lingonberry adalah sumber yang terbaik untuk menyembuhkan jangkitan saluran kencing (UTI). Ia juga sangat membantu dalam menurunkan tekanan darah. Penyelidikan menunjukkan bahawa pengambilan lingonberi dikaitkan dengan penurunan risiko aterosklerosis, serangan jantung, dan strok.

结论

Dengan faedahnya yang sangat banyak, Super Life Immune Care sememangnya merupakan hadiah terbaik untuk setiap individu. Walaupun kajian masih dijalankan, SuperLife Immune Care telah membuktikan keunggulannya dalam banyak aspek terutamanya berkaitan dengan kehidupan yang sihat dan bebas penyakit.

Life is Super!

用户产品反馈

来源

Agarwal K et al. Feasibility studies to control acute diarrhoea in children by feeding fermented milk preparations Actimel and Indian Dahi. European Journal of Clinical Nutrition. 56(Supplement 4): S56-S59, 2002.

Akisu M et al. The role of dietary supplementation with L-glutamine in inflammatory mediator release and intestinal injury in hypoxia/reoxygenation- induced experimental necrotizing enterocolitis. Annals of Nutrition and Metabolism. 47(6):262-266, 2003.

Arunachalam K et al. Enhancement of natural immune function by dietary consumption of Bifidobacterium lactis (HN019). European Journal of Clinical Nutrition. 54(3):263-7, 2000.

Brighenti F et al. Effect of consumption of a ready-to-eat breakfast cereal containing inulin on the intestinal milieu and blood lipids in healthy male volunteers. European Journal of Clinical Nutrition. 53(9):726-733, 1999.

Cashman K. A prebiotic substance persistently enhances intestinal calcium absorption and increases bone mineralization in young adolescents. Nutrition Reviews. 64: 189-96, 2006.

Cummings J et al. A study of fructo oligosaccharides in the prevention of travellers’ diarrhoea. Alimentary Pharmacology and Therapeutics.
15:1139– 1145, 2001.

Cunningham-Rundles S et al. Probiotics and immune response. American Journal of Gastroenterology. 95(1 Suppl):S22-5, 2000.

Davidson M et al. Effects of dietary inulin in serum lipids in men and women with hypercholesterolaemia. Nutrition Research 3:503–17, 1998.

de Roos N et al. Effects of probiotic bacteria on diarrhea, lipid metabolism, and carcinogenesis: a review of papers published between 1988 and 1998. American Journal of Clinical Nutrition. 71(2):405-11, 2000.

Logo Internetworking-11

All Right Reserved © 2020-2021 | Superteam Global 

zh_CNZH
Scroll to Top